ukrayina-ne-otrimaye-vinischuvachiv-do-zavershennya-kontrnastupu-top-posadovets-nato

Україна не отримає винищувачів до завершення контрнаступу - топ-посадовець НАТО

 • 569248 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Україна не отримає сучасні західні винищувачі, доки не завершиться її контрнаступ. Про це заявив очільник Військового комітету НАТО Роб Бауер в інтерв'ю LBC, оприлюдненому у понеділок, передає УНН.

Роб Бауер сказав, що надання Україні винищувачів, про які вони просять, «не буде вирішено в короткостроковій перспективі».

Цитата

«Навчання цих пілотів, навчання техніків, забезпечення організації матеріально-технічного забезпечення, яка може фактично підтримувати ці літаки, будуть недоступні до початку контрнаступу. Ми не повинні змішувати ці дві дискусії – я вважаю важливим і зрозумілим, що Україна просить ці винищувачі – але ми не повинні змішувати це з дискусією про контрнаступ зараз», - розповів Бауер.

Відповідаючи на запитання, чи вважає він, що Україна може виграти війну проти росії без винищувачів, Бауер додав: «Я вважаю, що Україна має перевагу, тому що вона має західні системи зброї, має кращу підготовку і, що дуже важливо, набагато вищий моральний дух і мотивацію».

Доповнення

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак заявив, що українській армії для вдалого контрнаступу потрібні винищувачі F-16 і далекобійна зброя.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Трудове законодавство під час воєнного стану: що змінилося

     • 1671011 переглядiв

    Миколаївщину зранку окупанти обстріляли з артилерії

     • 441791 переглядiв

    У Києві на Кільцевій дорозі через ДТП ускладнено рух

     • 1067308 переглядiв