ukenru
ukrayina-nayblizhchim-chasom-otrimaye-sistemi-nasams-vid-ssha-povitryani-sili-zsu

Україна незабаром отримає від США системи NASAMS – Повітряні сили

 • 160530 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Україна найближчим часом отримає від Сполучених Штатів зенітні протиракетні комплекси NASAMS. Про це інформує УНН із посиланням на брифінг речника Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната.

Цитата

"Щодо NASAMS вже є заява Ллойда Остіна (міністр оборони США – ред.), що найближчим часом Україна їх отримає. Паралельно проходить навчання фахівців. Коли і як вони стануть на озброєння – зрозуміло, що широкого оголошення не буде, але сподіваємося, що про перші бойові результати ми невдовзі оголосимо, і вони будуть не гірші, ніж в IRIS-T", – сказав Ігнат.

Додамо

Речник повідомив про "чудові результати" застосування українськими бійцями ракети класу "повітря-повітря" малої дальності IRIS-T, які 12 жовтня прибули в Україну з Німеччини. Він закликав міжнародних партнерів, зокрема ФРН, збільшити потужності виробництва, щоб Київ отримав "якнайбільше" відповідних систем.

Нагадаємо

Пересувні зенітні ракетні комплекси NASAMS, які розробила норвезька фірма Kongsberg Defence & Aerospace спільно з американською Raytheon Technologies, здатні збивати вдосконаленою ракетою середньої дальності AIM-120 типу "повітря – повітря" безпілотні літальні апарати, балістичні ракети та ракети.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наскільки комплекс NASAMS здатен захистити небо над Україною – розповів військовий експерт

Українські Національні Новини

Суспільство