ukrayina-navryad-chi-skoro-stane-kandidatom-na-vstup-do-yes-premyer-niderlandiv

Україна навряд чи скоро стане кандидатом на вступ до ЄС - прем'єр Нідерландів

 • 129313 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Імовірність того, що Україна невдовзі стане кандидатом у члени Євросоюзу, невелика, вважає прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, пише УНН з посиланням на NL Times.

Деталі

З його слів, надто багатьом країнам ЄС ця ідея не подобається. Це також було б несправедливо стосовно країн Західних Балкан, які набагато довше чекали на кандидатство на вступ до ЄС, сказав Рютте у парламенті.

Одна з можливостей полягає в тому, що Україна стає потенційним кандидатом у члени і їй повідомляють, скільки кроків їй ще потрібно зробити, щоб набути цього статусу, сказав Рютте. Так уже було з Боснією. Це також допоможе гарантувати, що український уряд "не буде демотивований", сказав Рютте.

За словами Рютте, до російського вторгнення Україна була дуже далеко від кандидатства в члени ЄС. Він також не бачить, що ситуація невдовзі зміниться для Молдови. Це не виключає, що ці країни, зрештою, вступлять до ЄС, сказав прем'єр-міністр Нідерландів. Усі країни європейського континенту мають право вступ до ЄС за дотримання умов.

Європейські лідери раніше заявляли, що Україна є частиною європейської сім'ї. За словами Рютте, це була радше "емоційна", ніж "юридична" заява.

Доповнення

Єврокомісія має спочатку відповісти на запит українського уряду щодо статусу кандидата у члени ЄС. Потім лідери країн ЄС вирішують, чи це має статися. Наступного тижня відбудеться саміт європейських лідерів щодо України.

Україна подала повністю заповнену анкету на вступ до ЄС 9 травня.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Голова Пентагону розповів про стратегічну помилку Путіна

     • 106965 переглядiв

    Байден не вважає дії Ізраїлю в секторі Газа геноцидом

     • 103208 переглядiв

    В Харкові пролунали вибухи

     • 100949 переглядiв

    Новини по темі