ukenru
ukrayina-narazi-ne-potrebuye-importu-elektroenergiyi-z-yevropi-minenergo

Україна наразі не потребує імпорту електроенергії з Європи – Міненерго

 • 155923 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Україна наразі не потребує імпорту електроенергії з Європи. Якщо українці будуть ефективно економити споживання електрики, то державі вдастсься відмовитись від примусових відключень. Про це на брифінгу заявив радник міністра з питань енергетики та директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, передає УНН.

Цитата

“Міжнародна допомога є, вона надається. Україна може імпортувати електроенергію з ЄС. Наразі такої потреби в імпорті електроенергії немає, ми її не просили. Якщо українці будуть так ефективно економити, як працює наше ППО, то нам вдасться відмовитись від примусових відключень”, – сказав він.

Деталі

Він наголосив, що атаки росіян по Україні з часів Другої світової війни – є найбільшою інфраструктурною атакою, оскільки тоді не було такої інфраструктури.

Харченко наголосив, що це спланований російськими енергетиками терористичний акт.

“Удари росії по українській енергетичній системі – це спланований російськими енергетиками терористичний акт, який має на меті знищити нашу енергосистему. Добитися повного вимкнення електрики в нашій країні…Це примушує нас вперше в історії людства зрозуміти, де край міцності. Поки ми його не знайшли”, – заявив він.

Доповнення

Внаслідок ворожих ударів майже 40% загальної інфраструктури України зазнали серйозних пошкоджень.

В Укренерго попередили, що сьогодні по всій Україні знову можливі тимчасові обмеження енергоспоживання.

Українські Національні Новини

Політика