ukrayina-mozhe-vikoristati-dosvid-khorvatiyi-v-reintegratsiyi-krimu

Україна може використати досвід Хорватії в реінтеграції Криму

 • 226838 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Україна може використати досвід Хорватії з деокупації територій під час реінтеграції Криму, але це буде тривалий процес. Про це на брифінгу під час прямого включення з дискусійної програми Першого Парламентського саміту "Кримська платформа" повідомила членкиня Експертної мережі саміту та заступниця голови правління Центру оборонних стратегій Аліна Фролова, передає УНН.

Цитата

«Процес реінтеграції Криму буде нешвидким. На це вказує і досвід хорватського сценарію. Перед тим, як сісти за стіл переговорів у Хорватії, була проведена воєнна операція, яка не просто примушувала до таких переговорів сторону-агресора, але й не дала можливість окупаційній владі вивозити матеріальні ресурси та руйнувати економічну базу країни. Робота судів з відновлення прав, яке стосується періоду війни, триває до сих пір, а пройшло вже понад 30 років з моменту хорватської війни. Це є набагато менш масштабна проблема, ніж є зараз в Україні», – зазначила Фролова.

Раніше

Кулеба розповів про питання, які розглядають на Кримській платформі в Загребі.

Контекст

24 жовтня у Загребі (Хорватія) стартувала дискусійна програма парламентського саміту "Кримської платформи". Однією з гостею саміту стала представниця США Ненсі Пелосі.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Синєгубов анонсував відключення світла у Харкові

     • 270286 переглядiв