ukenru
ukrayina-mozhe-otrimati-4-2-tis-doz-vaktsini-vid-covid-19-dlya-viprobuvan-na-ukrayintsyakh-moz

Україна може отримати 4,2 тис. доз вакцини від COVID-19 для випробувань на українцях - МОЗ

 • 23991 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Україна отримала заявку від європейського виробника вакцини від COVID-19 на проведення третьої фази випробування. Якщо підтвердиться безпека дослідження - країна отримає 4,2 тис. доз вакцини для випробування на здорових українцях. Про це сказала директор Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я, кандидат медичних наук Тетяна Думенко в ефірі ток-шоу "Право на владу", передає УНН.

“Щодо вакцин. Вакцини - це найдешевший і найефективніший метод подолання будь-якої епідемії. Тому що вже сьогодні 25 інфекцій світу, крім COVID, долається шляхом проведення щеплень. Ми розуміємо, що і наші найближчі очікування - отримати вакцину і вилікуватись зразу всім, або напрацювати необхідну кількість імунізованих громадян нашого суспільства, але на сьогодні ми перебуваємо в середовищі, коли… Очікувати вакцини з доведеною ефективністю, які пройшли стандартних три фази - раніше 2021 року не приходиться”, - сказала Тетяна Думенко.

За її словами, з опублікованих даних - російська вакцина не пройшла третю фазу і не подавалась на це.

“Самі успішні розробки, а це декілька країн світу - Європи, Китаю, та Сполучених Штатів Америки - сьогодні проводять треті фази, і це на достатньо великій кількості пацієнтів. Треба сказати, що ми теж отримали першу заявку, минулого тижня отримали заявку на проведення дослідження третьої фази. Європейського виробника, і сьогодні ми працюємо над експертизою цих матеріалів. Якщо матеріали будуть в достатньому обсязі і підтвердять безпеку проведення цього дослідження в Україні - то 4,2 тис. українських пацієнтів, не пацієнтів, звертаю увагу, це здорові добровольці, і взагалі вакцини, всі три фази, на здорових добровольцях проходять, зможуть взяти участь у цьому проекті”, - додала чиновниця.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Максим Степанов назвав попередню ціну вакцини від COVID-19.

Українські Національні Новини

Здоров'я