ukenru
ukrayina-minulogo-roku-zaluchila-78-mln-dolariv-tekhdopomogi-vid-ssha

Україна минулого року залучила 78 млн доларів техдопомоги від США

 • 9877 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Минулого року Міністерство економічного розвитку і торгівлі залучило 78 млн доларів технічної допомоги від уряду США. Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, передає УНН.

"У 2018 році Мінекономрозвитку залучило технічну допомогу уряду США у розмірі 78 млн дол.", - зазначили у відомстві.

При цьому в МЕРТ уточнили, що зокрема 23,6 млн доларів США будуть залучені на покращення законодавчого та стратегічного середовища відповідно до європейських стандартів, удосконалення функцій громадського нагляду та участі громадян у процесах врядування, зростання рівня підзвітності Уряду України громадянам та дотримання норм верховенства права.

Ще 54,4 млн дол. піде на підвищення доступності інвестицій для потреб середнього класу, якій нині формується в Україні, зміцнення потенціалу приватного сектору економіки, підвищення рівня енергетичної безпеки та збільшення обсягів сільськогосподарського виробництва.

Крім того, у відомстві зазначили, що в 2018 році Мінекономрозвитку також підписало 16 міжнародних угод для фінансування нових програм допомоги Україні та розвитку фінансового та технічного співробітництва з ЄС, США, КНР, ФРН, Кореєю, ОЕСР. Також відомство запровадило національну систему моніторингу та контролю програм прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства 2014-2020.

МЕРТ удосконалило механізми підготовки, виконання та проведення моніторингу програм секторальної бюджетної підтримки ЄС в Україні для покращення їх результативності провело 7 спільних з донорами переглядів портфелю проектів МТД, що реалізуються в Україні (ЄС, МБРР, АМР США, ФРН, Швеція).

Нагадаємо, після отримання траншу кредиту Міжнародного фінансового фонду (МВФ) до України до кінця поточного року також мають надійти кошти за лінією Світового банку обсягом 400 млн доларів.

Україна чекає від НАТО і Сполучених Штатів Америки допомоги щодо збільшення оборонних можливостей держави.

Через 2-3 місяці можна очікувати, що США нададуть зброю Києву й оголосять нові санкції проти Росії.

Українські Національні Новини

Економіка