ukenru
ukrayina-initsiyuye-mekhanizm-strakhuvannya-viyskovikh-rizikiv-dlya-inozemnikh-investitsiy-vidileno-30-mln-dolariv

Україна ініціює механізм страхування військових ризиків для іноземних інвестицій: виділено 30 млн доларів

 • 225834 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Уряд України ініціює механізм страхування військових ризиків для іноземних інвестицій через Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA) та Світовий банк. Як повідомив на засіданні Кабінету міністрів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, наразі вже виділені 30 млн доларів на пілотний проект, передає УНН.

Деталі

Шмигаль звітував про нещодавній візит до Німеччини та повідомив про результати зустрічей в межах українсько-німецького економічного форуму та експертної конференції з відновлення України.

Цитата

“Ми бачимо зацікавленість потенційних інвесторів і розуміємо їхні застереження. Одне з них — це безпека. Тому Уряд України ініціює механізм страхування військових ризиків для іноземних інвестицій. Зокрема, через Багатостороннє агентство з гарантування інвестицій (MIGA) та Світовий банк. Уже виділені 30 млн доларів на пілотний проект. До процедури страхування обіцяє долучитись Міністерство економіки Німеччини й також інші партнери”, – повідомив він.

Прем’єр-міністр додав, що на конференції в Берліні ухвалили принципове рішення про створення Фінансової координаційної платформи, що фактично є фінансовим аналогом безпекового Рамштайну. Платформа буде діяти у форматі зустрічей представників України, ЄС, країн G7 та міжнародних фінансових організацій.

“Міністри фінансів спільно координуватимуть різні аспекти фінансової допомоги Україні, будуть узгоджувати джерела фінансування короткострокових та довгострокових планів відновлення, страхування, питання конфіскації й використання заморожених російських активів”, – додав Шмигаль.

Доповнення

Раніше Шмигаль повідомляв, що обговорив на полях конференції відновлення у Берліні з делегацією США та заступником радника з національної безпеки Майком Пайлом подальшу роботу Фінансової координаційної платформи, що має стати фінансовим аналогом зустрічей у Рамштайн.

Він висловив сподівання, що Сполучені Штати візьмуть участь у роботі Платформи та на потужну підтримку України у 2023 році.

Українські Національні Новини

Політика