ukenru
ukrayina-initsiyuvala-stvorennya-robochoyi-grupi-z-protidiyi-narkokontrabandi-u-chornomu-mori

Україна ініціювала створення робочої групи з протидії наркоконтрабанді у Чорному морі

 • 16122 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Україна запропонувала створити робочу групу з протидії контрабанді наркотиків та нелегальної міграції в Чорному морі. Таку пропозицію українська сторона озвучила на 20-му форумі Чорноморського прикордонного співробітництва, повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ДПСУ.

"Українська сторона офіційно запропонувала створити нову робочу групу "Протидія контрабанді наркотиків та іншим видам незаконної діяльності у Чорному морі" з метою об’єднання зусиль у боротьбі з транскордонною злочинністю, контрабандою та нелегальною міграцією у Чорному морі. Початок її роботи і участь країн далі обговорюватиметься на рівні експерті", - сказано у повідомленні.

Присутній на заході очільник Держприкордонслужби України Сергій Дейнеко з цього приводу відзначив, що "на сьогодні актуальними і надалі залишаються загрози з контрабанди наркотиків з країн Латинської Америки з використанням морських шляхів, товарів підакцизної групи, нелегальної міграції до країн ЄС, у тому числі із залученням членів екіпажу суден".

Також на заході за участі прикордонників та членів берегових охорон країн акваторії Чорного моря Дейнеко передав головування у заході представникам Туреччини.

Нагадаємо, посол Туреччини відреагував на візит російських депутатів у Стамбул із окупованого Криму.

Українські Національні Новини

Політика