ukenru
ukrayina-i-velika-britaniya-planuyut-spivpratsyu-v-energetichnomu-sektori

Україна і Велика Британія планують співпрацю в енергетичному секторі

 • 11346 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Україна та Велика Британія планують співпрацювати у реформуванні вугільної галузі, розвитку "зеленої" енергетики та у контексті декарбонізації економіки в цілому. Про це йшлося під час зустрічі в.о. міністра енергетики України Ольги Буславець і міністра бізнесу, енергетики та промислової стратегії Великої Британії Квасі Квартенга, що відбулася 14 вересня у режимі онлайн-конференції, передає пресслужба Міненерго, інформує УНН.

"Україна започаткувала діалог із ЄС в рамках імплементації "зеленого курсу" та Європейської Зеленої Угоди, яка має до 2050 року перетворити Європу на перший кліматично нейтральний континент", – зазначила очільниця українського міністерства.

Вона повідомила, що зараз з метою актуалізації цілей та векторів розвитку розпочався процес оновлення Енергетичної стратегії України до 2035 року з перспективою до 2050 року.

Водночас, Україна вже зараз рухається у напрямку розвитку "зеленої" енергетики і зацікавлена у спільних проектах.

"Для нас була б дуже важлива допомога уряду Британії в рамках реалізації проектів Energy Storage, які є важливими для нашої енергосистеми і подальшого розвитку "зеленої" генерації", – зазначила в.о. міністра енергетики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міненерго представили концепт реформування вугільної галузі.

Ольга Буславець приділила увагу планам розвитку водневої енергетики в Україні.

"Україна має значний потенціал "зеленого" водню. Нами розпочато роботу з підготовки дорожньої карти розвитку водневої енергетики. До кінця року планується розпочати підготовку Стратегії розвитку даної сфери в Україні. Ми сподіваємось на результативну співпрацю при здійсненні ключових заходів з розвитку та інтеграції водневих технологій, що зокрема включатиме в себе розробку водневої концепції та реалізацію пілотних проєктів", – наголосила Буславець.

Окремо сторони обговорили питання трансформації вугільних регіонів, у якій Велика Британія досягла значного успіху.

"Тематика реформування вугільної галузі є під постійною увагою Президента та прем’єр-міністра України. Для нас надзвичайно важливе започаткування пілотних проектів з трансформації вугільних регіонів. Трансформація вугільних регіонів потребує вирішення багатьох питань – і соціальних, і економічних, і екологічних. Саме над цими питаннями ми будемо працювати найближчий час", – наголосила в.о. міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна та Італія вирішили співпрацювати в енергетичній сфері.

За її словами, Україна розглядає можливість участі у Безвугільному енергетичному Альянсі для залучення інвестицій для започаткування нових проектів на територіях вугільних мономіст.

Як повідомлялося раніше в УНН, Буславець назвала 10 головних досягнень Міненерго за останні півроку.

Українські Національні Новини

Політика