ukenru
ukrayina-i-azerbaydzhan-obgovorili-stvorennya-transportnogo-koridoru-maye-obyednati-chotiri-krayini-guam

Україна і Азербайджан обговорили створення транспортного коридору: має об'єднати чотири країни ГУАМ

 • 36403 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. Україна і Азербайджан обговорюють можливість створення транспортного коридору, який окрім цих двох країн об’єднає ще Грузію та Молдову. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі у Києві зі своїм азербайджанським колегою Ільхамом Алієвим, передає кореспондент УНН.

Цитата:

“Атуальна тема – розвиток транзитного потенціалу і створення відповідної сучасної інфраструктури. Ми маємо активізувати співпрацю у сфері міжнародних, автомобільних і залізничних, перевезень, а також у галузі авіації. Ми будемо і надалі працювати над низкою перспектив. Серед іншого – це створення транспортного коридору, можливо, у рамках ГУАМ, який об’єднає Україну, Азербайджан, Грузію та Молдову”, - сказав Глава держави.

Деталі

Глава держави зазначив, що під час сьогоднішньої зустрічі делегаціями двох країн було підписано 6 спільних декларацій у різних сферах.

У першій половині року президенти також домовились провести засідання спільної комісії з економічного співробітництва, заявив він.

Доповнення

У середині грудня 2021 року Зеленський під час робочого візиту до Брюсселя провів зустріч із президентом Азербайджану Алієвим, під час якої було обговорено питання активізації двосторонньої співпраці між країнами.

Українські Національні Новини

Політика