ukrayina-gotova-do-opalyuvalnogo-sezonu-mayzhe-na-100-shmigal

Україна готова до опалювального сезону майже на 100% – Шмигаль

 • 139886 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Україна готова до опалювального сезону майже на 100%. Про це на засіданні уряду заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

“російські війська продовжать свій терор і удари по об’єктах енергетики. У відповідь ми продовжимо нашу ретельну підготовку до опалювального сезону. Накопичуємо ресурси. Формуємо резерви. Зараз житловий фонд, лікарні, школи в неприфронтових громадах готові до опалювального сезону майже на 100%”, – наголосив Шмигаль.

Деталі

За словами прем’єр-міністра, минулої доби під час вечірнього піка рівень споживання електроенергії в Києві знизився на 10% щодо попереднього дня, в усьому центральному регіоні — на 8%.

Проте загалом по Україні рівень споживання під час вечірнього піка вчора збільшився на 1,8%. Зростання відбулося за рахунок західних та північних областей України.

“Тому хочу ще раз наголосити: максимальна економія електроенергії — це те, що ми просимо зробити кожного українця. Особливо це стосується вечірніх годин. З 17:00 до 23:00 не користуйтесь пральними машинками, бойлерами, кондиціонерами, обігрівачами. Обмежте використання електрочайників та електроплит. Вимикайте світло в приміщеннях, де ви не перебуваєте. Перенесіть ремонтні роботи на денний час. Звертаюсь до бізнесу: вимкніть вивіски та зайве освітлення. Кожен кіловат енергії, яку ви не використовуєте,дасть додаткову стабільність нашій енергосистемі”, – закликав українців голова Уряду.

Шмигаль також зазначив, що наразі відповідальні відомства розробили деталізований комплекс економного споживання електроенергії населенням та підприємствами в умовах дії воєнного стану, зокрема в період максимального навантаження в години пік. Цей комплекс заходів дозволить прагматично та ефективно застосовувати обмеження у разі потреби.

Доповнення

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов повідомив, що опалювальний сезон для житлового фонду планують розпочати в кінці жовтня, якщо не буде похолодання раніше. 

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Україна готова до опалювального сезону майже на 100% – Шмигаль

     • 139886 переглядiв

    Іран відмовив росії в постачанні дронів-камікадзе Arash - 2 - Reuters

     • 1961805 переглядiв