ukenru
ukravtodor-cherez-negodu-obmezheno-rukh-vantazhivok-na-odeschini

Укравтодор: через негоду обмежено рух вантажівок на Одещині

 • 12052 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. На ранок четверга, 6 лютого, у низці областей йде сніг, автомобільні дороги державного значення в більшості областей мокрі, подекуди - засніжені, спостерігається ожеледиця. Через негоду виникали ускладення руху транспорту у п'яти областях, наразі заторів не зафіксовано. На Одещині внаслідок складних погодних умов було обмежено рух великогабаритного транспорту на трасі Одеса-Рені. Про це УНН повідомили в пресслужбі Укравтодору.

Як вказано, на ранок 6 лютого у Донецькій, Луганській, Одеській, Херсонській, Запорізькій, Миколаївській та Дніпропетровській областях сніг, місцями сильний. Внаслідок сильних поривів вітру подекуди виникли снігові перемети у Київський області. Протягом минулої доби на ґрунті, в областях де спостерігались опади у вигляді снігу, утворився сніговий покров 4-6 см, а в окремих районах Донецької, Дніпропетровської та Одеської областей місцями до 20 см.

"Покриття на дорогах державного значення в більшості областей мокре. У Дніпропетровській та Кіровоградській областях місцями ожеледиця; Одеська, Донецька, Запорізька та Луганська області - дороги засніжені. Покриття на Яблунецькому, Ужоцькому, Торунському та Вишківському перевалах засніжене, на інших мокре", - повідомили дорожники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВС: водіям з проблемами через негоду допомагають рятувальники

На дорогах державного значення виконуються роботи з очистки від снігу та обробки покриття протиожеледними матеріалами спусків, підйомів, мостів, заокруглених ділянок тощо.

"Внаслідок складних погодних умов (сильного снігу при поривах вітру 20-25 м/с) було обмежено рух великогабаритного транспорту у Одеській області на М-15 Одеса-Рені, км 11+700-306+150. До відновлення нормальних умов проїзду дорогою вантажні транспортні засоби спрямовуються на подорожні площадки, зокрема біля об’єктів сервісу", - додали в агентстві.

Також зазначається, що у Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській, Одеській та Кіровоградській областях, на деяких ділянках доріг, виникали ускладнення руху великовагового транспорту, які оперативно ліквідовувались силами дорожніх служб, Нацполіції та ДСНС.

"Проїзд всіма ділянками доріг державного значення, крім Одеської області, забезпечено, заторів в русі не зафіксовано", - вказали дорожники.

За добу на "гарячу лінію" Укравтодору від водіїв надійшло 7 звернень щодо зимового утримання доріг.

Нагадаємо, при Укравтодорі працює штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Українські Національні Новини

Суспільство