ukrainski-vodii-zablokuvaly-dorohy-u-polshchi-na-znak-protestu-proty-perekryttia-kordonu

Українські водії заблокували дороги у Польщі на знак протесту проти перекриття кордону

 • 36306 переглядiв

Українські водії організували акцію протесту в Польщі, заблокувавши дороги і спричинивши затори в Медиці у відповідь на попередні протести польських водіїв. Протести залишалися мирними і були зосереджені на діях у відповідь проти польських водіїв, які блокували українські вантажівки.

У вівторок, 28 листопада, у Польщі водії з України організували протест, заблокувавши дороги. Це призвело до утворення великих заторів на під'їзді до прикордонного міста Медика. Про це повідомило видання RMF FM, передає УНН.

Деталі

Протест водіїв був відповіддю на протести польських водіїв.

Одна з акцій протесту відбулася на кільцевій розв'язці Леха Качинського в Перемишлі, що знаходиться на східній околиці міста. Група протестувальників, у складі близько 30 осіб, періодично блокувала пішохідні переходи, припиняючи рух автотранспорту.

Аналогічні дії провели і водії під час протесту в Медиці, виїжджаючи на ту ж саму національну трасу. Зокрема була також заблокована державна дорога №28, яка веде до прикордонного переходу в Медиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як блокада кордону впливає на ціни на внутрішньому ринку та коли поляки припинять страйк

Зазначається, що протести пройшли в мирній обстановці, а їхні ініціатори не приховували, що вони стали відповіддю на те, що польські водії блокують проїзд українських вантажівок.

Контекст

На польсько-українському кордоні триває акція протесту польських перевізників. Вони вимагають, серед іншого: запровадження комерційних дозволів для українських компаній на перевезення вантажів, за винятком гуманітарної допомоги та товарів для української армії, призупинення дії ліцензій для компаній, які були створені після початку війни в Україні, та проведення їх перевірок.

Також є вимога  ліквідувати систему так звану електронну чергу з української сторони.

Лілія Подоляк

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Іспанія підтримує початок переговорів про вступ України до ЄС

     • 26160 переглядiв