ukraina-znyshchyla-20percent-chornomorskoho-flotu-rf-u-minoborony-brytanii-vidreahuvaly-na-ataku-zsu-po-desantnomu-korabliu-novocherkask

Україна знищила 20% Чорноморського флоту рф: у Міноборони Британії відреагували на атаку ЗСУ по десантному кораблю "Новочеркаськ"

 • 29592 переглядiв

Міністр оборони Великобританії заявив, що війна в Україні не зайшла в глухий кут після того, як ЗСУ завдали удару по російському кораблю "Новочеркаськ", підірвавши сили росії на Чорному морі.

Після ураження російського ВДК "Новочеркаськ" у тимчасово окупованій Феодосії міністр оборони Британії наголосив, що війна в Україні "не зайшла в глухий кут". Про це з посиланням на заяву британського урядовця, передає УНН.

Деталі 

За останні 4 місяці було знищено 20% російського Чорноморського флоту. Домінування Росії в Чорному морі зараз поставлено під сумнів, і нова Коаліція морських можливостей під керівництвом Великобританії та Норвегії допомагає Україні перемагати на морі

- заявив Шеппс.

З’явилось фото знищеного ЗСУ десантного корабля "Новочеркаськ"26.12.23, 13:16

Він також підкреслив, що "ті, хто вважає, що війна в Україні зайшла в глухий кут, помиляються".

Доповнення

Україна у ніч на 26 грудня завдала авіаційного удару по російському десантному кораблю "новочеркаськ" у тимчасово окупованому Криму. Пізніше у міноборони росії підтвердили пошкодження корабля у Феодосії.

Гуменюк заявляла, що велика детонація на "Новочеркаську" свідчить, що там міг бути "різдвяний подарунок" від рф для України.

Також вона заявила, що масштабна детонація та пожежа на десантному кораблі може свідчити про те, що інші кораблі могли також потерпати від наслідків атаки.

Нагадаємо

Велика Британія ініціювала створення коаліції з метою посилення морських можливостей України, забезпечення безпечного цивільного судноплавства та безпечного зернового коридору.

Члени коаліції нададуть кораблі, обладнання та проведуть навчання для захисту морських шляхів та протидії мінним загрозам у Чорному морі.

Амфібії та швидкісні катери: у Міноборони розповіли, що ще отримає Україна від морської коаліції Британії та Норвегії11.12.23, 13:09

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Німеччині через повені побоюються прориву дамби

     • 29506 переглядiв