ukraina-zaruchylasia-pidtrymkoiu-frantsii-shchodo-vidkryttia-perehovoriv-pro-vstup-do-yes

Україна заручилася підтримкою Франції щодо відкриття переговорів про вступ до ЄС

 • 29810 переглядiв

Міністр закордонних справ Франції запевнила свого українського колегу Кулебу у підтримці єдності ЄС щодо переговорів про вступ України до ЄС напередодні важливого саміту.

Напередодні саміту в Брюсселі міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів розмову з міністеркою закордонних справ Франції Катрін Колонна. Вона запевнила, що докладе всіх зусиль для забезпечення єдності ЄС задля ухвалення рішення про відкриття переговорів про вступ України до ЄС, передає УНН.

"Я розмовляв з Катрін Колонна, щоб узгодити кроки напередодні саміту ЄС. Вдячний Франції за підтримку рішення про відкриття переговорів про вступ України до ЄС і запевнення, що вона докладе всіх зусиль для забезпечення єдності ЄС задля ухвалення цього рішення", - написав Кулеба у мережі Х.

Доповнення

Кулеба повідомляв, що саміт ЄС буде дуже не простий, адже очікується дуже багато дискусій, і не лише щодо українського питання. На саміті буде п'ять важливих питань щодо України, зокрема про відкриття переговорів про членство в ЄС та запуск фонду фінансової підтримки.

Президент Володимир Зеленський скоординував з прем’єр-міністром Швеції Ульфом Крістерссоном позиції напередодні вирішального засідання Європейської ради.

12 грудня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що в Європейському Союзі немає жодної країни, яка не хоче бачити Україну у складі ЄС. Є лише Угорщина, яка хоче більш повільний процес вступу й більш ретельно вивчати наслідки вступу України.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі