ukraina-zaklykala-vidstoronyty-rosiiskykh-bortsiv-vid-kvalifikatsiinykh-turniriv-na-olimpiadu

Україна закликала відсторонити російських борців від кваліфікаційних турнірів на Олімпіаду

 • 108299 переглядiв

Міністерство молоді та спорту, НОК України та Асоціація спортивної боротьби України повідомили про російських спортсменів, які підтримують війну в Україні, але були допущені до відбіркових змагань до Олімпіади-2024, закликавши вжити заходів щодо недопущення їх участі через порушення умов нейтралітету.

Мінмолодьспорту, НОК України та Асоціації спортивної боротьби України підготували спільний лист щодо фактів порушення умов "нейтральності" окремими спортсменами, допущеними до кваліфікаційних відборів на Олімпійські ігри-2024, передає УНН із посиланням на Мінмолодьспорту.

Деталі

Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний, президент НОК України Вадим Гутцайт та президент Асоціації спортивної боротьби України Юрій Копитко підписали лист, адресований МОК та Міжнародній федерації з боротьби, щодо російських спортсменів, які підтримують війну в Україні та були допущені до кваліфікаційних відборів на Олімпійські ігри-2024 у нейтральному статусі.

За даними відомства, мова йде про Анвара Аллахіарова, Сергія Семенова, Артура Наїфонова, Надію Соколову, Наталію Малішеву, Аліну Касабієву, Романа Власова, Ольгу Хорошавцеву та Абдулрашида Садулаєва.

Україна протестує проти участі російських та білоруських спортсменів у змаганнях Кубку світу з гімнастики14.03.24, 17:58

Українська сторона вказала у листі на докази їхньої підтримки війни в Україні, участі у пропагандистських заходах, публічні висловлювання на підтримку російського режиму та відвідування тимчасово окупованих росією територій України.

Очільники українських профільних відомств та організацій закликали міжнародних колег вжити заходів для дотримання рекомендацій МОК про нейтральний статус спортсменів із рф та рб, а також для недопущення вищезазначених осіб до міжнародних змагань, зокрема і кваліфікаційних турнірів на Олімпіаду-2024.

Антоніна Туманова

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    Греція погодила закупівлю 35 гелікоптерів Blackhawk у США

     • 104278 переглядiв