ukraina-vykonala-vsi-zakhody-dlia-rozblokuvannia-kordonu-z-polshcheiu-derkach

Україна виконала всі заходи для розблокування кордону з Польщею - Деркач

 • 39915 переглядiв

Сьогодні було засідання Ради з питань транспорту, торгівлі, енергетики у Єврокомісії, "на якому ... розглядалося питання блокування кордону. Більшість держав ЄС виступили за підтримку України".

Україна виконала заходи стосовно розблокування кордону з Польщею, про які домовлялися під час тристоронніх зустрічей. Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає УНН.

Ми вже бачимо зрушення сьогодні, оскільки відкрився ПП новий - "Угринів-Долгобичув". Окрім цього, за останніми нашими домовленостями із Єврокомісією та урядом Польщі ми напрацювали низку заходів, які мали би фактично задовольнити протестувальників на сьогодні і зупинити протест. Фактично ці заходи всі виконані. Відкрито пункт пропуску "Угринів-Долгобичув", крім цього ми технічно готові до відкриття нових смуг для пустих транспортних засобів у системі електронна черга ("єЧерга" - ред.) - те, що ми також обіцяли зробити, і це відкриття можливе тільки коли фактично кордон буде відкритий

 - повідомив Деркач.

Він додав, що сьогодні було засідання Ради з питань транспорту, торгівлі, енергетики у Єврокомісії, "на якому ... розглядалося питання блокування кордону. Більшість держав ЄС виступили за підтримку України".

"Фактично кожна країна виступила із засудженням цих протестів, (...) були, скажімо, такі голосні заяви від деяких країн ЄС і від Єврокомісії про негайне вжиття заходів до польського уряду для припинення фатично цієї блокади, ну, а далі вже продовжувати розмови щодо потрібних заходів для врегулювання ринку вантажних перевезень", - сказав Деркач. 

Крім того, заступник міністра наголосив, що питання повернення дозволів - одна з вимог польських перевізників - "ми навіть не обговорюємо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 українських водіїв евакуйовано з польського кордону через страйк

Нагадаємо

Україна та Польща домовилися про відкриття пункту пропуску "Угринів – Долгобичув" для проїзду порожніх вантажівок. 

Антоніна Туманова

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На ековідновлення України піде не менше 20 років - Стрілець

     • 37162 переглядiв