ukraina-rozrakhovuie-otrymaty-6-litakiv-f-16-tsoho-lita-i-shche-20-do-kintsia-roku-zmi

Україна розраховує отримати 6 літаків F-16 цього літа і ще 20 до кінця року - ЗМІ

 • 31014 переглядiв

Один з чиновників НАТО зазначив, що Україна намагається досягти за лічені місяці того, на що зазвичай йде три-чотири роки

Україна очікує отримати цього літа від країн-партнерів шість літаків F-16 цього літа і до 20 літаків до кінця 2024 року. Про це пише видання Bloomberg з посиланням на співрозмовників, передає УНН.

Деталі

Як пише видання, процес передачі літаків F-16 був ускладнений через затримки запчастин до них та мовним бар’єром між українськими пілотами та їхніми іноземними інструкторами. Також відзначається, що планувальники стурбовані тим, що в Україні недостатньо злітно-посадкових смуг, а ті, що є, вразливі для атак росії.

Київ розраховує отримати 6 F-16 цього літа і до 20 до кінця року

- зазначив співрозмовник видання.

Видання зазначає, що виклики були настільки серйозними, що викликали сумніви щодо доцільності надсилання літаків в Україну та того, чи є це зараз дуже дорогою демонстрацією підтримки президента Володимира Зеленського.

За кілька місяців, відколи пілоти почали навчатися, у тому числі 12 у США, поле бою змінилося: обидві сторони покладаються на дешеві безпілотники, а росія зміцнює свою протиповітряну оборону.

Також високопоставлений чиновник НАТО назвав три головні проблеми, які турбують планувальників. По-перше, літаки повинні бути переналаштовані залежно від їхнього завдання, наприклад, розвідки або ведення бою. По-друге, в Україні не так багато довгих якісних злітно-посадкових смуг, необхідних для F-16, або укриттів для їх захисту від російського нападу.

По-третє, логістика підтримки літаків є складною: від потреби в запасних частинах до вимог технічного обслуговування до пошуку інженерів. Інший чиновник НАТО зазначив, що Україна намагається досягти за лічені місяці того, на що зазвичай йде три-чотири роки

- пише видання.

Нагадаємо

Норвегія передасть Україні 6 винищувачів F-16 до кінця 2024 року для захисту від російських повітряних атак.

Павло Башинський

Війна

    Популярні

    Новини по темі