ukraina-rozpochala-konsultatsii-z-yes-shchodo-harantii-kolektyvnoi-bezpeky

Україна розпочала консультації з ЄС щодо гарантій колективної безпеки

 • 31407 переглядiв

Україна розпочала консультації з ЄС щодо колективних гарантій безпеки, обговорюючи кроки для зміцнення спільної безпеки та підвищення стійкості України. Ці переговори узгоджуються з Декларацією G7 на підтримку України та розглядають майбутні гарантії безпеки ЄС, зокрема у сфері оборони.

Офіс Президента розпочав перший раунд консультацій з Європейським союзом, щодо колективних безпекових гарантій ЄС. Про це повідомила пресслужба глави держави,  передає УНН.

Майбутнє членство України в ЄС саме по собі є потужною гарантією безпеки для нашої держави та європейської спільноти загалом. Ми надзвичайно цінуємо, що вже на цьому етапі обговорюємо конкретні кроки для зміцнення нашої спільної безпеки та посилення стійкості України.

– цитують у відомстві слова заступника керівника Офіс Президента Ігоря Жовкви.

Деталі

Зазначається, що консультації із заступником Генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності з питань миру, безпеки та оборони Шарлем Фрізом, відбулися у контексті розвитку Спільної декларації G7 про підтримку України від 12 липня 2023 року.

Під час консультацій сторони обмінялися баченням підходів до майбутніх безпекових гарантій ЄС з акцентом на безпеково-оборонному сегменті.

Заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, який був присутній на цій зустрічі від апарату представництва глави держави, відзначив вагомий внесок Євросоюзу у зміцнення безпеки та обороноздатності нашої держави. Він наголосив на важливості підтримки ЗСУ через Європейський фонд миру, а також підкреслив вагомість діяльності Місії ЄС із військової допомоги Україні.

Під час цієї зустрічі Ігор Жовква також передав Шарлю Фрізу від імені Президента України державну нагороду – орден "За заслуги" ІІІ ступеня, яким його відзначено за вагомий внесок у зміцнення й підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    На ековідновлення України піде не менше 20 років - Стрілець

     • 37162 переглядiв