ukraina-pryiniala-rekomendovanu-mvf-natsionalnu-stratehiiu-dokhodiv-do-2030-roku

Україна прийняла рекомендовану МВФ Національну стратегію доходів до 2030 року

 • 33510 переглядiв

Уряд виконав чергову рекомендацію від МВФ, опублікувавши Національну стратегію доходів до 2030 року. Документ передбачає зміну правил оподаткування, підвищення акцизів та прийняття податкових та митних правил Євросоюзу.

Уряд ухвалив Національну стратегію доходів, яка є одним з маяків Міжнародного валютного фонду. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк, передає УНН.

По факту це план змін в податковій та митній сфері та адмініструванні до 2030 року, які повинні забезпечити більше власних доходів держбюджету

- зазначив він. 

Деталі

Стратегія передбачає зміни у податковій та митній сфері та їх адмініструванні. Передбачається, що це допоможе збільшити власні доходи держбюджету України.

Депутат зазначив, що стратегія передбачає у віддаленій перспективі перегляд спрощеної системи оподаткування, введення прогресивної шкали ПДФО, скорочення податкових пільг, зокрема по податку на прибуток, а також поступове підвищення акцизів до мінімальних ставок ЄС.

Структурний маяк МВФ: уряд схвалив дорожню карту реформи управління публічними інвестиціями25.12.23, 12:32

У митній політиці планується гармонізувати пільгове оподаткування імпорту з ЄС, відновити документальні перевірки, імплементувати Митний кодекс ЄС, надати митним органам право на оперативно-розшукову діяльність та досудове розслідування по контрабанді. Також передбачено введення адміністративної відповідальності за порушення митних правил та імплементація норм по криміналізації контрабанди.

Анастасія Рябоконь

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд погодив звільнення голови Тернопільської ОДА Труша

     • 30321 переглядiв