ukenru
ukraina-protestuie-proty-uchasti-rosiiskykh-ta-biloruskykh-sportsmeniv-u-zmahanniakh-kubku-svitu-z-himnastyky

Україна протестує проти участі російських та білоруських спортсменів у змаганнях Кубку світу з гімнастики

 • 24067 переглядiв

Україна звинувачує Німецьку федерацію гімнастики в порушенні правил нейтралітету МОК, дозволивши російським і білоруським спортсменам, які підтримують війну, змагатися на чемпіонаті світу в Німеччині.

Україна закидає Федерації гімнастики Німеччини порушення рекомендацій МОК про нейтралітет російських і білоруських спортсменів, які були допущених до Кубку світу. Про це пише телеграм канал Міністерства молоді та спорту України, передає УНН.

Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний, президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт та президент Федерації гімнастики України Олександр Сухомлин звернулися до Федерації гімнастики Німеччини з питанням про допуск до Кубку світу (що відбудеться в Німеччині наприкінці березня) російських та білоруських стрибунів на батуті, які підтримують війну в Україні.

– повідомили в українському спортивному відомстві.

Деталі

Зокрема, українську сторону обурює те, що в змаганнях братимуть участь Кирил Козлов, Даніл Казимов, Анжела Бладцев, Яна Лебедєва та Іван Литвинович, які брали участь у різних пропагандистських заходах, змагалися на фоні банерів із військовою російською символікою та висловлювали публічно свою проросійську позицію.

У листі від українського спортивного відомства додані докази щодо їхньої позиції. Також Україна звернулась із проханням у межах компетенції вжити відповідних заходів для дотримання рекомендацій МОК про нейтральний статус спортсменів із рф та бр, а також для недопущення вищезазначених осіб до міжнародних змагань, зокрема й до кваліфікаційних турнірів на Олімпіаду-2024, що будуть проходити на території Німеччини.

13.03.24, 22:06 • [views_0]

Додатково

У відомстві додали, раніше Мінмолодьспорт разом із НОК України та Федерацією гімнастики України звернулися до МОК та Міжнародної федерація гімнастики (FIG) з проханням переглянути попереднє рішення про допуск Кирила Козлова, Даніла Казимова, Анжелу Бладцеву, Яну Лебедєву та Івана Литвиновича до міжнародних змагань.

Тетяна Салганік

Спорт