ukraina-prahne-implementuvaty-yevropeisku-dyrektyvu-pro-obmezhennia-vykorystannia-odnorazovykh-plastykovykh-vyrobiv-mindovkillia

Україна прагне імплементувати європейську Директиву про обмеження використання одноразових пластикових виробів – Міндовкілля

 • 17321 переглядiв

Міністр екології та природних ресурсів України Руслан Стрілець наголошує на необхідності прийняття країною директиви ЄС про одноразові пластмаси, пов'язуючи це з ширшою реформою управління відходами та зусиллями з інтеграції до ЄС.

Обмеження використання одноразового пластику в Україні є важливим кроком на шляху до ЄС та подальшого впровадження реформи управління відходами. Про це заявив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, повідомляє Урядовий портал, пише УНН.

Нам потрібно імплементувати відповідну європейську Директиву. Крім цього, ми прагнемо йти ще далі – почати досліджувати наші води на вміст мікропластику,

- зазначив Руслан Стрілець.

Деталі

Міністр відвідав лабораторію моніторингу вод Західного регіону у Дністровському БУВР, яка має значний потенціал та можливості для проведення таких досліджень.

Зазначається, що лабораторія щомісяця досліджує до 350 проб води на вміст пріоритетних речовин, визначених Водною рамковою Директивою ЄС. Аналіз проводять і щодо проб, відібраних на територіях, що зазнають впливу бойових дій.

Оперативні відбори проб та вимірювання на місці здійснюють за допомогою мобільної лабораторії, яку Україна отримала від Словенського агентства довкілля. Також із сучасним обладнанням допомогли німецькі партнери.

Наразі ж рухаючись до ЄС маємо робити наступні кроки і можливо українські дослідження стануть основою нових тенденцій у Європейському Союзі",– заявив Міністр.

Доповнення

Також під час відкриття четвертого засідання Дністровської комісії Міністр обговорив стан басейну річки Дністер та міжнародну координацію дій.

Україну з Молдовою поєднує багато спільних цілей, насамперед прагнення стати частиною Європейської родини. Дякую моїй колезі, Міністру навколишнього середовища Республіки Молдова Іорданці-Родіці за постійний діалог та підтримку,

– підсумував Стрілець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівень пластику в океанах до 2040 року може потроїтися - дослідження

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ілон Маск заявив, що X знову показуватиме заголовки

     • 25395 переглядiв

    У Німеччині провели рейди в будинках прихильників ХАМАС

     • 20173 переглядiв

    В окупованому Криму повідомили про вибухи та стрілянину

     • 20741 переглядiв