ukraina-otrymaie-novitni-tomohrafy-ta-anhiohrafy-za-proektom-zi-svitovym-bankom-u-yaki-rehioni-spriamuiut

Україна отримає новітні томографи та ангіографи за проектом зі Світовим банком: у які регіоні спрямують

 • 18751 переглядiв

Українські спеціалізовані лікарні в різних регіонах отримають 12 новітніх комп'ютерних томографів та 11 ангіографів до кінця 2022 року в межах співпраці зі Світовим банком.

Спеціалізовані лікарні отримають 12 новітніх комп’ютерних томографів та 11 ангіографів у межах співпраці України зі Світовим банком, повідомили у МОЗ у середу, пише УНН.

Деталі

"До українських спеціалізованих лікарень у різних регіонах України надійде 12 новітніх комп’ютерних томографів та 11 ангіографів вже до кінця поточного року", - повідомили у МОЗ.

Закупівля медичного обладнання, як вказано, проводилась у межах спільного проєкту МОЗ України та Світового банку та додаткового фінансування до нього.

У МОЗ вказали, що апаратуру вдалося закупити "за прямими договорами з виробниками".

Обладнання, як повідомляється, буде розвезено до Вінницької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Сумської, Хмельницької, Волинської, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької областей та міста Києва.

"Керівники лікарень відповідальні за подальшу реалізацію та використання отриманого обладнання. Керівники лікарень мають забезпечити реалізацію всіх заходів, щоб якнайшвидше змонтувати та ввести в експлуатацію обладнання, аби воно працювало на користь пацієнтів", - повідомили у МОЗ.

Постачання обладнання, як вказано, відбуватиметься після отримання ліцензії від ДІЯР та за умови готовності приміщень. 

Доповнення

За даними МОЗ, у 2023 році у межах проєкту вдалося забезпечити лікарні 24 комп’ютерними томографами, які дозволяють збільшити кількість безоплатної високоспеціалізованої діагностики та лікування. 

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Обмін полоненими: повернуто 13 оборонців "Азовсталі"

     • 26685 переглядiв