ukraina-otrymaie-150-mln-dolariv-vid-ssha-dlia-prohramy-z-tsyfrovoi-transformatsii-posol

Україна отримає 150 млн доларів від США для програми з цифрової трансформації - посол

 • 22119 переглядiв

США нададуть Україні 150 мільйонів доларів протягом п'яти років на програму цифрової трансформації, спрямовану на стимулювання економіки, підтримку малого бізнесу та підвищення прозорості.

США виділять Україні 150 млн доларів впродовж 5 років для розвитку програми цифрової трансформації. Про це повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк під час виступу на Diia Summit, передає УНН.

Я б хотіла оголосити про нову главу у партнерстві США та України у цифровій трансформації -150 млн доларів США протягом 5 років для програми цифрової трансформації

- сказала Бріджит Брінк.

Деталі

Програма підтримки має на меті розвивати зусилля для подальшого розвитку економіки, інвестицій та цифрової інфраструктури. Посилити розвиток малого та середнього бізнесу, культивації нового бізнесового середовища в Україні. А також підтримати прозору відбудову і системи "Мрія" та "Prozorro", зазначила посол.

За словами Бріджит Брінк, цифровізація України - це "чіткий приклад для непрозорих країн, що прогрес можливий", а ініціативи "Дія" та "Prozorro" - це надійні цифрові рішення, які не лише сприяли значній економії коштів але й забезпечили прозорість та підзвітність докорінно змінивши спосіб взаємодії уряду з громадянами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  У "Дії" запускають можливість купівлі-продажу автівок

Ганна Оніщенко

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС значно відстає від кліматичної мети на 2030 рік

     • 18562 переглядiв

    У "Дії" запускають можливість купівлі-продажу автівок

     • 48657 переглядiв