ukraina-nablyzhaietsia-do-krytychnoho-momentu-yermak-spodivaietsia-shcho-v-ssha-ukhvaliat-dopomohu-v-tsomu-misiatsi

“Україна наближається до критичного моменту": Єрмак сподівається, що в США ухвалять допомогу в цьому місяці

 • 34775 переглядiв

Україна наближається до "критичного моменту", тому необхідно, щоб Конгрес США схвалив цього місяця пакет допомоги Києву у розмірі 60 мільярдів доларів.

Необхідно, щоб Конгрес США ухвалив пакет допомоги Києву в розмірі 60 мільярдів доларів в цьому місяці, бо Україна наближається до "критичного моменту", заявив голова Офісу Президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю Politico у четвер увечері, передає УНН

Відповідаючи на запитання, чи побоюється він переобрання Дональда Трампа, чи того, що пакет допомоги Україні в розмірі 60 мільярдів доларів не буде зрештою ухвалено контрольованою республіканцями Палатою представників, Єрмак сказав, що не може повірити, що республіканці забудуть президентство Рейгана в 1981-1989 роках і його хрестовий похід у холодній війні проти "імперії зла" москви.

"Я не вірю, що хтось, хто представляє партію Рональда Рейгана, відмовиться від України. Рейган розумів Радянський Союз і росію, і всі, хто розуміє, будуть продовжувати підтримувати наших бійців, тому що вони розуміють, що диктатори ніколи не зупиняються добровільно і повинні бути зупинені", - сказав Єрмак.

Єрмак впевнений, що в США зрештою схвалять допомогу. Він не знає, коли це станеться, але наполягає на тому, що це має статися найближчим часом.

 "Поки ж це коштує нам життів, і я дуже сподіваюся, що допомога буде прийнята цього місяця, тому що Україна наближається до критичного моменту", - сказав він.

Доповнення 

Минулого тижня Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Глава держави наголосив, що швидке схвалення Конгресом допомоги для України критично важливе. 

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Інфляція в березні продовжила сповільнюватися - НБУ

     • 27899 переглядiв