ukraina-maie-chitki-tsili-shchodo-artylerii-droniv-raket-ta-bronovanoi-tekhniky-na-nastupnyi-rik-zelenskyi

Україна має чіткі цілі щодо артилерії, дронів, ракет та броньованої техніки на наступний рік - Зеленський

 • 30996 переглядiв

Україна посилює свою оборонну промисловість з чіткими цілями до 2024 року щодо артилерії, безпілотників тощо, залучаючи як державний, так і приватний сектори, заявив президент Зеленський.

Багато державних підприємств, які десятиліттями не працювали, тепер розгорнули своє виробництво, зокрема й нових видів озброєння. На 2024 рік Україна має абсолютно чіткі цілі щодо артилерії, дронів, ракет та броньованої техніки. Про це повідомив Президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, передає УНН.

"Загалом у нашому оборонному комплексі вже зараз працюють близько 300 тисяч людей, і це одне з найбільших досягнень нашої держави за кілька років. Український оборонно-промисловий комплекс не просто відновлюється – він стає таким продуктивним, який і потрібен для сучасної, технологічної війни. Багато приватних ініціатив уже в роботі: чотири з п’яти компаній у нашому ОПК – це приватний бізнес. Багато державних підприємств, які десятиліттями не працювали, тепер розгорнули своє виробництво, зокрема й нових видів озброєння", - сказав Зеленський.

Він заявив, що у 2024 році є чіткі цілі щодо артилерії, дронів, ракет та броньованої техніки.

"На наступний рік маємо абсолютно чіткі цілі щодо артилерії і щодо дронів, і щодо ракет, і щодо броньованої техніки. Один із найбільших наших політичних результатів цього року – це домовленість із партнерами, зокрема зі Сполученими Штатами, щодо нашого спільного виробництва зброї. Створення нових виробництв. Локалізація в Україні. Розширення ремонтної бази", - розповів Зеленський.

Він наголосив, що усе це додає Україні і сили в захисті, і економічної сили.

"Це зростання ВВП – суттєве – і хороші робочі місця. Я вдячний кожному й кожній, хто розвиває цю нашу галузь, усім, хто вкладає власну працю, свої ідеї в розвиток українського ОПК. І я впевнений, що наша "оборонка" – за умови такого постійного розвитку – з часом точно може увійти в топ-10 найбільш продуктивних і сильних оборонних комплексів світу. Це справжній потенціал України, і наша держава точно може стати одним із глобальних донорів безпеки і одним із найсильніших учасників НАТО. Працюємо заради цього", - зазначив Зеленський.

Доповнення

Зеленський під час зустрічі з керівниками та працівниками державних і приватних компаній оборонно-промислового комплексу наголосив, що у цьому році вдалося втричі збільшити виробництво зброї й техніки порівняно з минулим роком.

Анна Мурашко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна продовжила антарктичну програму до 2025 року

     • 33221 переглядiв