ukraina-hotuie-zakon-pro-prava-menshyn-aby-nablyzytys-do-pochatku-perehovoriv-pro-chlenstvo-v-yes

У кулуарах ВР пройшла підготовча нарада щодо законопроєкту про права нацменшин

 • 39026 переглядiв

Український парламент планує прискорити розгляд законопроекту про національні меншини, що є останньою вимогою для переговорів про членство в ЄС, повідомив Давид Арахамія. Закон спрямований на приведення законодавства України у відповідність до стандартів ЄС та зміцнення міжетнічного порозуміння.

У кулуарах ВР пройшла підготовча нарада щодо законопроєкту про права нацменшин, документу, що наближає Україну до початку переговорів про членство в ЄС, тому його планують розглянути якомога скоріше. Проєкт закону та його розгляд анонсував голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає УНН.

Провели підготовчу нараду щодо реєстрації законопроекту про нацменшини, який має гармонізувати наше законодавство у цьому питанні з ЄС. Ухвалення відповідного закону є останньою вимогою для відкриття переговорів про членство в Євросоюзі. Плануємо розглянути його якомога раніше, на одному з найближчих засідань. Дякую колегам за роботу і чекаємо результативного голосування в залі.

написав Арахамія.

Деталі

Участь у підготовчій нараді, щодо реєстрації даного законопроєкту, взяли представників Уряду, Верховної Ради, Офісу Президента та національних меншин.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, який також був присутній на сьогоднішніх консультаціях, нове законодавство про нацменшини, має бути дієвим та відповідати європейським стандартам, аби це працювало на зміцнення України.

У своєму останньому звіті Європейська рада підкреслила, що наша держава посилює захист нацменшин. Ми й далі будемо демонструвати прогрес у цьому напрямку. Наразі розроблені зміни до законів. Там врахована думка представників різних етнічних спільнот України. Адаптований досвід та практики інших європейських держав. Чим міцніший фундамент міжетнічного порозуміння, тим сильнішою буде Україна в колі об’єднаної європейської родини.

зазначив Шмигаль.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    USAID допоможе із будівництвом євроколії між Польщею та Україною

     • 51292 переглядiв

    Кримський міст приречений - голова СБУ

     • 37678 переглядiв