ukenru
ukrai-na-vivchaye-mozhlivist-priyednannya-do-sanktsii-yes-za-otruyennya-navalnogo-kuleba

Україна вивчає можливість приєднання до санкцій ЄС за отруєння Навального – Кулеба

 • 15273 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Україна перебуває у тісному контакті із партнерами в Європейському Союзі і вивчає можливість приєднання до санкцій проти осіб, причетних до отруєння російського оппозиціонера Олексія Навального. Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у коментарі УНН.

Зі слів міністра, санкційні заходи залишаються одними з найефективніших засобів міжнародного реагування на злочинні дії окремих режимів.

"Вчора міністри закордонних справ ЄС підтримали пропозицію ввести санкції проти осіб, причетних до отруєння Олексія Навального. Європейський Союз посилює тиск на Росію, агресія якої продовжується не лише у Європі, але й на власній території проти власних громадян. Важливо, що ЄС не залишає це поза увагою. Ми перебуваємо у тісному контакті з нашими партнерами в ЄС і вивчаємо можливість приєднання до цих санкцій", - заявив голова МЗС України.

Нагадаємо, глави МЗС ЄС на засіданні у понеділок ухвалили рішення про введення санкцій у зв'язку із отруєнням Навального.

Як повідомляв УНН, раніше ЗМІ повідомляли, що у санкційному списку ЄС через отруєння Навального налічується дев'ять громадян РФ.

Українські Національні Новини

Політика