uhorshchyna-ne-rozblokuie-50-mlrd-yevro-findopomohy-ukraini-poky-ne-otrymaie-zamorozheni-yevrokomisiieiu-koshty

Угорщина не розблокує 50 млрд євро фіндопомоги Україні, поки не отримає заморожені Єврокомісією кошти

 • 26870 переглядiв

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заблокує пакет допомоги ЄС для України на суму 50 мільярдів євро, поки Угорщина не отримає 30 мільярдів євро, які раніше були заморожені Європейською комісією.

Уряд Угорщини не розблокує  новий пакет фінансової допомоги Європейського Союзу Україні в 50 млрд євро, доки Будапешт не отримає заморожені Єврокомісією 30 мільярдів євро. Про це заявив прем’єр-міністр Віктор Орбан у п’ятницю,повідомляє Bloomberg, пише УНН

Деталі 

Зазначається, що цього тижня Єврокомісія погодилася виділити Угорщині третину з приблизно 30 мільярдів євро, які були заблоковані  через згортання демократичних реформ після того, як Будапешт схвалив зміни в судовій системі, які зміцнили  незалежність судів. 

 Коли лідери ЄС знову зустрінуться на початку наступного року, щоб розглянути пакет допомоги на 50 мільярдів євро для України, Угорщина, за словами Орбана, спочатку переконається, що вона отримає всі "власні кошти". 

"Це (засіданння щодо виділення фіндопомоги Україні - ред. ) чудова можливість для Угорщини чітко дати зрозуміти, що вона повинна отримати все, що їй належить", — сказав угорський прем’єр-міністр. 

Нагадаємо 

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що наклав вето на багаторічний пакет допомоги Україні на 50 млрд євро. 

Політичний радник угорського прем'єра Балаш Орбан попередив, що рішення про початок переговорів щодо вступу України до ЄС лише початок. Протягом наступних років Києву знадобиться отримати близько 70 одностайних рішень ЄС.

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі