uhkts-vyslovylasia-pro-deklaratsiiu-shcho-dozvoliaie-blahoslovliaty-odnostatevi-pary-ne-stosuietsia-skhidnykh-katolytskykh-tserkov

УГКЦ висловилася про декларацію, що дозволяє благословляти одностатеві пари: не стосується східних католицьких церков

 • 34080 переглядiв

Українська Греко-Католицька Церква заявляє, що "Fiducia Supplicans" Ватикану про благословення одностатевих пар не поширюється на Східні Католицькі Церкви, оскільки в їхній традиції благословення має інше значення.

Українська греко-католицька церква виклала комунікат, у якому йдеться про те, що декларація "Fiducia Supplicans", яка дозволяє благословляти одностатеві пари, не стосується східних католицьких церков, передає УНН.

Деталі

"Декларація трактує пасторальний сенс благословень у Латинській Церкві, а не у Східних Католицьких Церквах. Вона не розглядає питання католицької віри чи моралі, у ній не подаються жодні приписи Кодексу канонів для Східних Церков та не згадуються східні християни. Отже, на підставі кан. 1492 ККСЦ ця Декларація стосується суто Латинської Церкви і не має правової сили для вірних Української Греко-Католицької Церкви", - йдеться в комунікаті.

У повідомленні вказано, що значення поняття "благословення" в УГКЦ та Латинській Церкві є відмінними. За традиціями візантійського обряду, поняття "благословення" означає схвалення, дозвіл чи навіть наказ щодо певного виду вчинків, молитовно-аскетичних практик, зокрема окремих видів посту та молитви.

Тому благословення з боку священнослужителя "не може суперечити вченню Католицької Церкви про сім’ю як вірний, нерозривний і плідний союз любові між чоловіком та жінкою".

Нагадаємо

Ватикан дозволяє священикам благословляти одностатеві пари, не маючи на увазі схвалення Церквою їхнього союзу. Для гомосексуалів не проводитимуть вінчання та інші шлюбні обряди, і таке рішення не є підтвердженням статусу подружжя.

Ганна Оніщенко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ворожу ракету Х-59 знищено у Дніпровському районі

     • 49669 переглядiв