ukenru
ugorschina-zayavila-scho-ne-vidklikatime-konsula-z-beregovogo

Угорщина заявила, що не відкликатиме консула з Берегового

 • 8713 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Угорщина не відкликатиме свого консула з України, незважаючи на рекомендації української сторони. Про це йдеться у заяві прес-секретаря МЗС Угорщини Тамаша Менцера на сайті угорського уряду, передає УНН.

В заяві Т.Менцера вказується, що минулого тижня голова МЗС Петер Сійярто провів зустріч з українським колегою Павлом Клімкіним під час Генеральної асамблеї ООН, на якій український міністр підтвердив, що в Україні немає закону, який забороняє громадянам мати паспорт іншої країни.

Крім того, як наголосив Т.Менцер, законом не заборонено надання паспорта іншої країни, і не є злочином те, що хтось не повідомив про наявність паспорта іншої країни.

"Угорщина не відкликатиме свого Генерального консула чи консула з Берегового у зв’язку з цією справою, “незалежно від того, наскільки українці це рекомендують”, — йдеться у заяві представника МЗС.

Менцер також підкреслив, що події в угорському консульстві в закарпатському місті “узгоджуються з угорським та міжнародним правом і не суперечать будь-яким українським нормам”.

Як повідомляв УНН, раніше голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна вишле угорського консула, якщо Угорщина сама не відкличе його.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України пообіцяв, що українська сторона належним чином відреагує на видачу угорським консульством жителям Закарпаття угорських паспортів.

Раніше деякі ЗМІ повідомляли про те, що у консульстві Угорщини в Береговому “з келихом шампанського” громадянам України видавали угорські паспорти.

Українські Національні Новини

Політика