ukenru
ugodu-pro-zernoviy-koridor-prodovzheno-stverdzhuye-rosiya

Угоду про зерновий коридор продовжено, стверджує росія

 • 1099114 переглядiв

КИЇВ. 14 березня. УНН. У розмові з державним російським інформаційним агентством заступник міністра закордонних справ росії олександр грушко повідомив, що угоду про Чорноморський зерновий коридор продовжено, пише УНН.

Цитата

«Наш заступник міністра, який веде цю угоду, зробив учора заяву. Дійсно, угоду продовжено, умовлено, що її продовжено на 60 днів. Знову підтверджено її пакетний характер», - сказав грушко.

Раніше

Учора, 13 березня, заступник голови мзс рф сергій вершинін повідомив про рішення продовжити зернову угоду на 60 днів. У москві наполягають на пакетному характері стамбульських домовленостей. За його словами, при наступному продовженні угоди росія виходитиме з того, чи розблокують експорт її сільгосппродукції та добрив на світові ринки.

Віцепрем'єр-міністр - голова Мінвідновлення України Олександр Кубраков заявив напередодні, що "угода про Чорноморську зернову ініціативу передбачає щонайменше 120 днів продовження, тому позиція росії продовжити угоду лише на 60 днів суперечить документу, підписаному Туреччиною та ООН". "Чекаємо на офіційну позицію ООН та Туреччини як гарантів ініціативи", - зазначив він у Twitter.

Доповнення

Після вторгнення в Україну росія спочатку заблокувала всі українські морські порти. У липні 2022 року була досягнута Чорноморська зернова ініціатива між ООН, Туреччиною, Україною та росією. Вона дозволяє експорт зерна з трьох чорноморських портів. Її двічі продовжували на термін по 120 днів. Угода наразі закінчується 18 березня.

Українські Національні Новини

Політика