ukenru
uchasnikam-zlochinnoyi-grupi-ogolosili-pidozru-na-lvivschini

Учасникам злочинної групи оголосили підозру на Львівщині

 • 6944 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Трьом учасникам організованої злочинної групи оголосили підозру в організації конвертаційного центру, діяльність якого заподіяла шкоди державі на понад 9 млн грн. Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

Так, з метою прикриття незаконної діяльності конвертаційного центру підозрювані створили чи придбали ряд фірм, зареєструвавши їх як на себе так і на підставних осіб. Це допомагало прикривати незаконну діяльність інших підприємств, пов’язану з ухиленням від сплати податків, а саме переведення коштів у готівку з наступним поверненням їх замовникам за винятком своїх процентів від суми угоди.

Встановлено, що через такі протиправні дії підозрюваних бюджет не отримав податків на суму майже 9 млн грн, що спричинило тяжкі наслідки для держави.

В ході досудового розслідування на банківські рахунки та готівкові кошти отримані, як прибуток від незаконної діяльності підозрюваних накладено арешт на загальну суму понад 2,5 млн грн.

Злочинцям оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі) КК України.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді накладення штрафу від трьох до п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП