ubyvav-protiahom-8-hodyn-u-kazakhstani-eksministra-ekonomiky-sudiat-za-vbyvstvo-druzhyny-z-osoblyvoiu-zhorstokistiu

Убивав протягом 8 годин: у Казахстані ексміністра економіки судять за вбивство дружини з особливою жорстокістю

 • 54034 переглядiв

Колишній міністр національної економіки Казахстану Куандик Бішимбаєв постав перед судом за жорстоке вбивство своєї цивільної дружини Салтанат Нукенової, яку, як стверджується, катували протягом 8 годин перед смертю.

В Астані судять екс-міністра нацекономіки Куандика Бішимбаєва у справі про вбивство з особливою жорстокістю його цивільної дружини Салтанат Нукенової. Уже відбулося три засідання, наступне призначили на 3 квітня. Розпочнеться воно з допиту Бішимбаєва, який обіцяв розповісти свою версію дня смерті Салтанат. Про це пише УНН з посиланням на казахстанське видання Ulys Media.

Деталі

На початку крайнього судового засідання, яке відбулося 1 квітня, Бішімбаєв вибачився перед родичами загиблої.

Мені завжди було дуже складно в перший час усвідомити її смерть. Я хочу принести вибачення. Я не розраховую на прощення, але це мій обов'язок. Я розумію, це непоправна втрата, і я до цих обставин причетний.

- почав свій виступ Бішимбаєв.

Під час усього цього засідання суду екс-міністр розповідав про життя з убитою дружиною майже п'ять годин, однак до епізоду вбивства він так і не дійшов. Попросив суд перенести слухання цього епізоду на наступне засідання, посилаючись на те що він "втомився говорити".

Контекст

Колишнього міністра національної економіки Куандика Бішимбаєва звинувачують у вбивстві з особливою жорстокістю його дружини Салтанат Нукенової. Йому інкримінують дві статті КК РК: ст. 110, ч. 2 ("Катування") і ст. 99, ч. 2 ("Вбивство, вчинене з особливою жорстокістю").

Жінку виявили мертвою в ресторані BAU в Астані 9 листопада минулого року. Мати Салтанат під час суду заявила, що її дочку жорстоко били протягом 8 годин. Експосадовець Бішимбаєв своєї провини не визнає.

Хронологія судових засідань

Головний судовий розгляд у цій справі розпочався 27 березня за участю присяжних.

На першому судовому засіданні він заявив, що у нього "не було можливості розповісти свою історію ні на досудовому розслідуванні, ніде". Він і його захист стверджують, що з його боку не було наміру вбивати.

Разом із колишнім чиновником на лаві підсудних його родич Бахитжан Байжанов, якому висунуто обвинувачення в приховуванні та недонесенні про злочин. На суді він зізнався, що просив видалити відеозаписи з камер спостереження і відвезти телефон Салтанат Нукенової додому, щоб приховати геолокацію.

Убийство, пытки, вымогательство: бандиты из Коростышева предстанут перед судом26.03.2024, 20:55

Тетяна Салганік

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Forbes офіційно оголосив Тейлор Свіфт доларовою мільярдеркою

     • 50904 переглядiв

    Північна Корея повідомила про запуск гіперзвукової ракети

     • 47208 переглядiв

    Україна готує глобальний саміт миру лідерів держав

     • 46976 переглядiв