ukenru
ubivtsya-mera-gdanska-namagavsya-potrapiti-do-prezidentskogo-palatsu-u-varshavi

Убивця мера Гданська намагався потрапити до президентського палацу у Варшаві

 • 9999 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Наступного дня після звільнення з в'язниці убивця мера Гданська Стефан В., намагався вдертися на територію президентського палацу у Варшаві. Повідомляє УНН з посиланням на польське агентство PAP.

Про свої плани Стефан В., розповів товаришу по в'язниці, з яким зустрівся після виходу на свободу.

"Він приїхав до столиці, оскільки, бо хотів вчинити щось велике, про що всі говоритимуть", - заявив колишній бранець.

Після виходу з в'язниці, де Стефан В., провів п'ять з половиною років за напади на банки. Він замовив таксі і прибув в аеропорт, а звідти – до столиці. Там він спочатку програв у казино 2 тисячі злотих, які накопичилися на його рахунку під час перебування у в'язниці.

На третю ніч після виходу на свободу близько 3 ночі Стефан В., прийшов до президентського палацу і хотів пробратися на його територію. Втім, він не зміг перелізти через огорожу і відмовився від своїх намірів. Вже зранку він сів на потяг до Гданська.

Вбивця зізнався слідчим, що був переконаний: поліція за ним стежить через його попередні погрози вчинити замах. 13 січня Стефан В., вибіг на сцену і кілька разів ударив ножем мера Гданська Павла Адамовича. Потім чоловік взяв мікрофон і звернувся до глядачів, заявивши, що невинно відсидів у в’язниці, а опозиційна "Громадянська платформа" його катувала. Саме тому він нібито і напав на мера.

Нагадаємо, що у Польщі труну з тілом мера Гданська Павла Адамовича було виставлено напередодні для прощання в будівлі Європейського центру Солідарності у місті.

Раніше УНН повідомляв, що у Польщі заарештували жителя Гданська, який під час телефонного дзвінка на гарячу лінію погрожував вбити президента Європейської ради Дональда Туска.

Українські Національні Новини

Новини Світу