ukenru
ubivstva-polkovnika-gur-i-polkovnika-sbu-v-mariupoli-mogli-organizuvati-rosiyski-spetssluzhbi-o-turchinov

Убивства полковника ГУР і полковника СБУ в Маріуполі могли організувати російські спецслужби – О.Турчинов

 • 16162 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає, що вбивство полковника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Максима Шаповала було скоєно за тим же сценарієм, що і контррозвідника Служби безпеки України Олександра Хараберюша. Про це він сказав під час оперативної нараду з керівниками сектору безпеки і оборони України, передає УНН з посиланням на прес-службу РНБО.

“Сьогодні внаслідок терористичного акту в Києві було вбито одного з найкращих українських воєнних розвідників Максима Шаповала, який брав активну участь у захисті Української держави від російської навали”, — сказав О.Турчинов, додавши, що цей терористичний акт було здійснено за таким саме сценарієм, як і вбивство українського контррозвідника полковника Олександра Хараберюша у березні цього року.

“Є всі підстави вважати, що ці вбивства сплановані та організовані за безпосередньої участі російських спецслужб”, — зазначив секретар РНБО.

О.Турчинов нагадав, що розслідує цей злочин Головна військова прокуратура. “Водночас, цей терористичний акт спрямований на залякування та дестабілізацію ситуації в державі”, — сказав Секретар РНБО України після закінчення оперативної наради. “Не випадково теракт співпав у часі з масштабною кібератакою, яка має також російський слід”, — додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Основна версія слідства щодо вбивства розвідника — російський слід

Нагадаємо, 27 червня вранці у столиці на перехресті вулиць Солом'янська та Механізаторів в Києві вибухнув автомобіль. Внаслідок вибуху загинув полковник Головного управління розвідки Міноборони Максим Шаповал.

Вибух кваліфіковано як теракт та передано на розслідування Головній військовій прокуратурі.

Як повідомляв УНН, 23 березня 2017 року у центрі Києва зловмисник застрелив екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова і поранив чоловіка, який його супроводжував. Сам нападник помер у лікарні від поранень, які завдав охоронець. Охорону Д.Вороненкова здійснювали представники військової розвідки.

Наразі у справі є затриманий – Ярослав Тарасенко, заарештований на два місяці у справі про вбивство колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, за даними прокуратури, привіз кілера до місця вбивства депутата.

Українські Національні Новини

Політика