ukenru
uaf-bliskuche-vporalasya-z-organizatsiyeyu-vbolivalnikiv-na-matchi-ukrayina-nimechchina-mochanov

УАФ блискуче впоралася з організацією вболівальників на матчі Україна-Німеччина - Мочанов

 • 13302 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. У суботу, 10 жовтня, в Національному спортивному комплексі "Олімпійський" у Києві відбувся матч збірних з футболу України та Німеччини, який проходив з глядачами. Про те як стадіон готували до матчу в умовах карантину, на своїй Facebook-сторінці написав український автогонщик, спортивний журналіст Олексій Мочанов, передає УНН.

"УАФ, українська асоціація футболу, блискуче впоралася із завданням, з підготовкою стадіону до прийому уболівальників відповідно до умов карантину і з контролем за дотриманням умов під час гри.

Глядачі (серед яких пощастило опинитися і нам з групою друзів) сідали "через два на третє" сидяче місце. Весь стадіон був "оброблений" - за п'ятницю, група фахівців НСК заблокувала парні сидіння стрічкою, а на решту 17,5 тисячі місць розклали прапори України.

Вболівальників на вході контролювали на предмет температури, стану, наявності маски на ніс і рот і на дотримання social distance.

У чаші стадіону маршали-контролери невпинно баражували і контролювали розсадження, наявність маски і поведінку уболівальників", - розповів Мочанов.

Він додав, що на стадіоні в суботу були присутні 17 тисяч 573 глядачі.

"Деякі "фахівці" заявляли, що на трибунах нашого олімпійського стадіону було більше народу, візуально їм так здавалося по телевізору. Візуально і повинно здаватися, але справа в тому, що колірна гамма НСК підбиралася з урахуванням "канадських хокейних" вимог телебачення.

Посадочні місця розфарбовані в рандомном порядку (точніше - безладді), де жовті, сині та білі сидушки розкидані випадково і плямами, що створює у телеглядача та уболівальників протилежних один одному трибун ефект відсутності однотонних плям і порожніх місць", - пояснив Мочанов.

Таку ж кількість глядачів планується допустити на трибуни у вівторок (матч Україна-Іспанія, - ред.).

"УЄФА - за. Слово за нашими чиновниками. Як вони скажуть - так і буде", - написав він.

Мочанов висловив надію, що збірна України проведе відповідальний матч з однією з найкращих команд Європи і світу не за порожніх трибун.

"А підопічні Андрія Миколайовича Шевченко покажуть вольову і розумну гру з результатом кращим, ніж вийшло з німцями. Всім удачі, здоров'я та благополуччя! І до зустрічі на стадіоні з дотриманням всіх антивірусних і карантинних заходів!", - написав він.

Нагадаємо, 1 жовтня президент УАФ Андрій Павелко повідомив, що вболівальники повертаються на трибуни в міжнародних матчах.

Пізніше, про дозвіл проводити футбольні матчі з частковим залученням уболівальників повідомили і в КМДА.

Українські Національні Новини

Суспільство