ukenru
u-zsu-poyasnili-chomu-viyskoviy-vertolit-prizemlivsya-na-ploschi-chernigova

У ЗСУ пояснили, чому військовий вертоліт приземлився на площі Чернігова

 • 23938 переглядiв

КИЇВ. 11 березня. УНН. Пілот вертольоту, що приземлився на площі у Чернігові, відпрацьовував елементи посадки у міській зоні. Про це в коментарі телеканалу "112 Україна" повідомив речник прес-центру командування повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило, повідомляє УНН.

"Пілот повинен відпрацьовувати різні елементи посадки і злету за різних умов. Посадка у міській зоні - було одним із завдань цього пілота. Наземні служби, які працюють по повітряних цілях внизу, вони чітко бачать цей об'єкт і готові адекватно зреагувати у разі потреби... Всі ці польоти, всі ці маневри, проводяться заради підготовки льотного складу, заради відпрацювання досвіду роботи у міській зоні", - сказав він.

Р.Юрчило також пояснив, чому після приземлення до вертольоту сів генерал.

"Командувач перевірив з повітря роботу наземних служб", - повідомив він.

Р.Юрчило також зауважив, що така перевірка проводиться постійно.

"Така робота проводиться постійно. Особливо зараз, коли ведуться бойові дві на сході нашої держави. Ми повинні бути готові до будь-якої форс-мажорної ситуації з повітря у будь-якій частині нашої держави", - наголосив він.

Речник також зазначив, що "виконання цього елементу проходило з чітким дотриманням заходів безпеки"

На запитання ведучої, чи попереджали про це містян з тим, щоб вони не дуже дивувались, коли побачать військовий гелікоптер на центральній площі міста, він відповів: " У Чернігові раніше було авіаційне військове училище і сьогодні там знаходиться державний науково-випробувальний центр ЗС. Раніше там польоти були дуже часто, тому що коли функціонувало військове училище, літаки літали майже щодня. Люди просто відвикли".

Нагадаємо, 10 березня близько другої години дня на Красній площі Чернігова сів військовий вертоліт.

Українські Національні Новини

Суспільство