ukenru
u-zoni-oos-zrostaye-riven-prorosiyskoyi-propagandi-rozvidka

У зоні ООС зростає рівень проросійської пропаганди - розвідка

 • 13459 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє про нарощування російським пропагандистським апаратом інформаційного тиску на населення тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях. Про це під час брифінгу повідомив представник пресцентру Міністерства оборони України полковник Максим Праута, передає УНН.

При цьому за рахунок російської фінансової та ідеологічної підтримки зростає активність проросійськи налаштованих громадських рухів, об’єднань та організацій.

"Зокрема, з початку жовтня цього року під виглядом агітації за створення так званого “Добровольного общества содействия армии, авиации и флоту” інтенсивно поширюється недостовірна та викривлена інформація, у тому числі чутки про поновлення активних бойових дій підрозділами Об’єднаних сил та вихід України з переговорів у “нормандському форматі”, - повідомив речник Міноборони.

За словами полковника Праути, у такий спосіб російська окупаційна адміністрація намагається відвернути увагу населення тимчасово окупованих територій від нагальних соціально-економічних проблем, які все більше загострюються. Серед іншого, приховується різке збільшення захворюваності місцевих жителів та військовослужбовців окупантів на туберкульоз та інші інфекційні захворювання.

Нагадаємо, за даними Головного управління розвідки Міноборони, у підрозділах бойовиків на Донбасі значних масштабів набула торгівля зброєю і боєприпасами, пально-мастильними матеріалами та військовим майном.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП