ukenru
u-zhenevi-proyde-miting-na-pidtrimku-navalnogo-pered-zustrichchyu-putina-i-baydena

У Женеві пройде мітинг на підтримку Навального перед зустріччю Путіна і Байдена

 • 17907 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Саміт США і Росії відбудеться в Женеві, Швейцарія, вже 16 червня. Прихильники опозиційного політика Олексія Навального планують акції протесту. Про це повідомляє УНН з посиланням на Garda.

Деталі

Підвищена безпека, включаючи обмеження на парковку і рух транспортних засобів і пішоходів, ймовірно, буде навколо місць, пов'язаних з зустріччю, включаючи готелі, до завершення саміту. Доступність готелю може бути обмежена до від'їзду делегатів. З 15 по 17 червня в міжнародному аеропорту Женеви можливі затримки в польотах через тривалі заходи безпеки.

Групи активістів планують скористатися можливістю протестувати під час саміту, щоб привернути увагу до ситуації навколо Навального.

Активісти очікують, що Байден на зустрічі з Путіним продовжить наполягати на звільненні Навального відповідно до вимоги Європейського суду з прав людини, а також дотримання міжнародного права щодо прав людини і свободи слова.

Влада Женеви розпорядилася натягнути колючий дріт навколо парку Ла Гранж, де пройде зустріч російського і американського президентів.

Нагадаємо, влада міста вже заборонили польоти безпілотників на час саміту Путіна і Байдена. Порушення заборони буде штрафуватися, а літальні апарати вилучено поліцією. Більш того 16 червня в місті заборонені будь-які демонстрації. Крім того, 16 і 17 червня відвідувачам буде закритий доступ в парк Гранж і сусідній парк О'Вів.

Українські Національні Новини

Новини Світу