ukenru
u-zelenskogo-obitsyayut-prozoriy-konkurs-v-ukrspirti

У Зеленського обіцяють прозорий конкурс в Укрспирті

 • 8163 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. В Офісі Президента прокоментували призначення тимчасовим керівником державного "Укрспирту" Сергія Блескуна, який раніше вже обіймав цю посаду в 2015-2016 роках, повідомляє кореспондент УНН.

Зокрема, на запитання журналіста, за яким принципом у держпідприємство було повернуто старого керівника, заступник голови Офісу Президента Юлія Ковалів зазначила, що всі призначення у Кабміні - прерогатива міністрів, однак, на всі посади в.о. будуть оголошені відкриті конкурси.

"На всі посади, куди призначаються виконувачі обов'язків, автоматично будуть оголошені конкурси. Тому ми очікуємо, що за результатом конкурсів ми отримаємо адекватне професійне керівництво і державними компаніями, і державними органами", - заявила Ковалів.

Відзначимо, 23 жовтня міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов на своїй сторінці в Facebook повідомив, що Кабмін призначив на посаду в.о. керівника "Укрспирту" Сергія Блескуна, який до недавнього часу був радником Милованова з питань спиртової галузі та який раніше вже обіймав посаду тимчасового керівника "Укрспирту" в період з 18 листопада 2015 року по 18 серпня 2016 року.

Під час його "першого" правління в "Укрспирті" Аудиторська служба виявила нецільове використання держкоштів, а також порушення, що призвели до збитків "Укрспирту" і державі. Детальніше тут.

Довідка. Сергій Блескун - протягом 2001-2006 років жив і працював у Москві (РФ). Був директором по роботі з клієнтами ВАТ "Лебедянський" (соки ТМ "Я", "Тонус", "Фруктовий сад", "Фрустайл" і "Фрутоняня"). Протягом 2006-2008 років був директором концерну "Оверлайт" (ТМ "Мягков", "Штурман", "Одеса", L'Odessika), власником якого був Борис Кауфман - він же був бенефіціаром "Платинум банк", в який Блескун у час свого керівництва в ДП "Укрспирт" направив кошти. Протягом 2008-2015 років Блескун був комерційним директором компанії Nemiroff, звідки і потрапив у ДП "Укрспирт". Після звільнення з ДП "Укрспирт" у 2016 році працював у компанії MaxFoods Europe, яку пов'язують з російським бізнесменом і політиком Ігорем Лисиненком.

Українські Національні Новини

Політика