ukenru
u-zasekrechenomu-punkti-ukazu-putina-ydetsya-pro-mobilizatsiyu-odnogo-milyona-lyudey-zmi

У засекреченому пункті указу путіна йдеться про мобілізацію одного мільйона людей – ЗМІ

 • 175839 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Засекречений сьомий пункт указу російського диктатора володимира путіна про мобілізацію дає змогу міноборони рф призвати один мільйон осіб. Про це «Новій газеті. Європа» повідомило джерело в адміністрації президента, передає УНН.

Повідомляється, що співрозмовник «Нової газети. Європа» в адміністрації президента підкреслює, що спочатку обговорювалося питання занесення під гриф «для службового користування» всього тексту указу цілком — за це виступали представники міноборони. Пізніше, за словами джерела, було ухвалено рішення приховати під грифом тільки сьомий пункт, у якому справді йшлося про чисельність тих, хто має бути мобілізований.

Цитата

«Цифру кілька разів виправляли і, в підсумку, зупинилися на мільйоні», — уточнив співрозмовник видання.

Зазначають, що гриф «для службового користування» є першим, найвищим рівнем категорованих документів, згідно із законодавством росії. За його розголошення, на відміну від документів під грифами «секретно», «цілком таємно» і вище, як правило, настає тільки дисциплінарна або адміністративна відповідальність.

Тим часом прессекретар президента рф дмитро пєсков назвав брехнею публікації про мобілізацію до 1 мільйона осіб.

Доповнення

21 вересня путін оголосив про "часткову" мобілізацію в рф. Пізніше з'явився відповідний указ.

Сьомий пункт указу позначений «для службового користування». Пізніше, відповідаючи на запитання журналістів, прессекретар президента Дмитро Пєсков заявив, що в засекреченому пункті йдеться про кількість резервістів, яких можуть призвати на військову службу.

Українські Національні Новини

Політика