ukenru
u-zaporizkiy-ova-zayavili-pro-problemi-z-evakuatsiyeyu-lyudi-vidmovlyayutsya-viyizhdzhati-ne-khochut-zalishati-svoyi-domivki

У Запорізькій ОВА заявили про проблеми з евакуацією: люди відмовляються виїжджати, не хочуть залишати свої домівки

 • 412044 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Очільник Запорізької ОВА Олександр Старух заявив, що першочерговим завданням залишається евакуація мирних мешканців з територій, де проходять активні бойові дії. Про це повідомляє УНН, посилаючись на пресслужбу Запорізької обласної військової адміністрації.

Цитата

"Гострою залишається ситуація з евакуацією населення з гарячих точок області. Люди відмовляються виїжджати, не хочуть залишати свої домівки та господарство. На деяких територіях майже щодня відбуваються бомбардування, але є такі люди, які, нехтуючи своєю безпекою, продовжують ходити вулицями. Це - проблема. Тому голови громад повинні проводити роз’яснення серед населення щодо необхідності евакуацій", - наголосив він.

Деталі

За даними обласної ради, на окупованих територіях регіону загарбники активно проводять перепис чоловічого населення. Зафіксовано випадки, коли окупанти примушують місцевих мешканців копати окопи. Також у людей та підприємств відбирають будівельну техніку для використання у зведенні ворожих оборонних споруд.

Нагадаємо 

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух повідомив, що з початку вторгнення викрали 271 людину на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП