ukenru
u-zaporizhzhi-na-pyat-rokiv-zasudili-eks-boyovika

У Запоріжжі на п'ять років засудили бойовика

 • 8934 переглядiв

КИЇВ. 24 липня. УНН. У Запоріжжі до п'яти років позбавлення волі засуджено бойовика терористичних організацій "Д/ЛНР". Про це УНН повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

За даними спецслужби, у травні 2014 року мешканець Запоріжжя приєднався до незаконних збройних формувань проросійських терористів. Перебуваючи на посаді стрілка так званої "11-ї мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу "Восток", чоловік брав активну участь у бойових діях проти українських військових на території Донецької області. З осені 2015 року зловмисник вступив до ЛНР, де ніс службу в "7-ій окремій мотострілковій бригаді 2-го армійського корпусу".

Після отриманого поранення бойовик повернувся додому на "реабілітацію" та тимчасово влаштувався на роботу до однієї з приватних охоронних структур Запоріжжя. Перебуваючи в місті, зловмисник продовжив підтримувати зв’язки з представниками терористичних організації та, за оперативною інформацією, планував повернутися на службу до бойовиків.

Наприкінці квітня цього року правоохоронці затримали бойовика за місцем проживання. Жовтневий районний суд міста Запоріжжя визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу України (Терористичний акт). Вирок набув законної сили.

Нагадаємо, білорусу, який воював на боці бойовиків "ДНР", в Чехії загрожує до 15 років ув'язнення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП