ukenru
u-zaporizhzhi-cherez-nezakonni-diyi-derzhreyestratora-komunalniy-gurtozhitok-stav-privatnim

У Запоріжжі через незаконні дії держреєстратора комунальний гуртожиток став приватним

 • 11410 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. У Запоріжжі державний реєстратор незаконно передала у приватну власність гуртожиток. Про це інформує відділ комунікації поліції Запорізької області, передає УНН.

Мова про спеціаліста апарату Запорізької районної державної адміністрації. Остання, реєструючи речові права на нерухоме майно, змінила право власності гуртожитку з колективної на приватну.

"В результаті злочинних дій зловмисниця завдала Запорізькій міській раді матеріальну шкоду на суму понад 4 мільйони гривень", – коментує начальник Шевченківського відділення поліції ГУ НП у Запорізькій області Олександр Гордієнко.

Зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 365-2 та ч. 1 ст. 362 Кримінального кодексу України.

Найвища міра покарання за вказаними статтями – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Досудове розслідування триває.

Довідка: ч.3 ст. 365-2 - зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги); ч. 1 ст. 362 - несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

Раніше УНН повідомляв про рейдерство будівлі в історичному центрі столиці, на Софійській площі (провулок Рильського, 6), яке стало можливим через протиправні дії реєстратора Ганни Чуйко. Власнику будівлі, компанії “Рантьє плюс” знадобився рік, аби оскаржити дії реєстратора та відновити свої права

Українські Національні Новини

Суспільство