ukenru
u-yevrosoyuzi-pidtverdili-42-vipadki-zarazhennya-shtamom-omicron

У Євросоюзі підтвердили 42 випадки зараження штамом Omicron

 • 12435 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. У десяти країнах Європейського Союзу зафіксували 42 випадки нового штаму коронавірусу Omicron. Про це УНН повідомляє з посиланням на Reuters.

Деталі

Директор Європейського центру профілактики та контролю захворювань Андреа Аммон заявила у вівторок, що 42 випадки зараження штамом COVID-19 Omicron підтверджені в 10 країнах Європейського Союзу.

При цьому влада 27 країн ЄС повідомляє про ще шість "ймовірних" випадків нового штаму коронвірусу. За словами Аммон, підтверджені випадки були легкими або без симптомів.

Цитата:

"Для точної оцінки того, як Omicron впливає на імунітет, ми очікуємо остаточних результатів досліджень, які будуть готові через пару тижнів", — сказала вона.

Додамо

Перша людина, інфікована штамом B.1.1.529, була виявлена нещодавно в Ботсвані. Згідно з даними місцевої радіостанції SABC, йдеться про громадянина ПАР. Всесвітня організація охорони здоров'я назвала новий штам COVID-19 грецькою буквою Omicron. Організація кваліфікувала новий варіант як такий, що викликає занепокоєння.

Новий штам вже був виявлений у декількох європейських країнах, Ізраїлі, Гонконгу, Японії, Канаді та Австралії. Багато країн почали обмежувати або забороняти поїздки з країн півдня Африки, щоб приборкати поширення цього варіанту.

Українські Національні Новини

Новини Світу