ukenru
u-yevroparlamenti-vkazali-na-nedoliki-viboriv-v-ukrayini

У Європарламенті вказали на недоліки виборів в Україні

 • 23157 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Вибори Президента в Україні 31 березня були конкурентними, але пройшли небездоганно. Про це під час брифінгу в Києві заявив глава наглядової місії, депутат ЄП від Польщі Даріуш Росаті, передає кореспондент УНН.

"Що стосується виборів, вони були виразно конкурентними, оскільки жоден з кандидатів не міг бути чітко визначений як ймовірний переможець", - сказав Росаті.

За його словами, вибір серед кандидатів був, щонайменше, великим і різноманітним, відбиваючи широке коло політичних альтернатив.

"Це було, однак, небездоганною. Єдиний електоральний кодекс не міг бути прийнятий вчасно, незважаючи на давні зобов'язання більшості українських дійових осіб швидко вирішити це питання. Надходили повідомлення про випадки підкупу голосів і неправомірне використання адміністративних ресурсів. Нейтралітет деяких високопоставлених державних чиновників ставиться під сумнів через їх передвиборну діяльність", - зазначив представник ЄП.

За його словами, можна говорити про явно незбалансований і нерівний доступ кандидатів до засобів масової інформації.

"Ніяких справжніх дебатів між кандидатами не проводилося, і для багатьох виборців було дуже складно реєструватися або брати участь в голосуванні. Ми щиро очікуємо, що це буде виправлено до парламентських виборів", - додав він.

Як повідомляв УНН, ЦВК опрацювала понад 85% протоколів.

Українські Національні Новини

Політика