ukenru
u-yes-zrobili-zayavu-pro-rezultati-parlamentskikh-viboriv-v-ukrayini

У ЄС зробили заяву про результати парламентських виборів в Україні

 • 10751 переглядiв

КИЇВ. 23 липня. УНН. Європейський Союз налаштований на продовження співпраці з новим урядом України, щойно він буде сформований, і очікує продовження реформ у державі. Про це йдеться в заяві офіційного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Майї Косьянчич, передає УНН.

"Після президентських виборів в березні і квітні український народ знову дав твердий мандат на проведення реформ у наступні п'ять років. Тепер нова влада зобов'язана відповідати очікуванням громадян України", - йдеться в заяві.

Так, у ЄС відзначають, що, згідно з попередньою оцінкою місії БДІПЛ/ОБСЄ зі спостереження за виборами, на парламентських виборах в Україні основні права і свободи були в цілому дотримані. Кампанія була конкурентною, а виборча адміністрація - компетентною і ефективною.

Водночас повідомляється, що місія повідомила про деякі порушення, зокрема - про підкуп виборців, а також про інші зловживання, особливо в мажоритарних округах.

"Європейський Союз підтримує демократичну, стабільну і процвітаючу Україну. Ми з нетерпінням чекаємо продовження розвитку нашої політичної асоціації та економічної інтеграції та продовження процесу реформ, що лежать в основі нашої Угоди про асоціацію, і тісної співпраці з цією метою з новою Верховною Радою і новим урядом, щойно він буде сформований. Ці реформи включають зміцнення правопорядку, боротьбу з корупцією, енергетичну і макроекономічну стабільність на благо громадян України. Європейський Союз залишається незмінним у своїй підтримці незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів", - підкреслили в ЄС.

Як повідомляв УНН, ЦВК опрацювала вже 92,97% електронних протоколів окружних виборчих комісій по багатомандатному виборчому округу на дострокових виборах до Верховної Ради. Партія "Слуга народу" набирає 43,13%.

Українські Національні Новини

Політика