ukenru
u-yes-zayavili-scho-peredali-kiyevu-spisok-kandidativ-v-eksperti-dlya-vidboru-suddiv-do-aks

У ЄС заявили, що передали Києву список кандидатів в експерти для відбору суддів до ВАС

 • 9264 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Складений міжнародними організаціями за посередництва ЄС список кандидатів у громадську раду міжнародних експертів, яка братиме участь у процесі відбору суддів до Вищого антикорупційного суду (ВАС), був переданий до Вищої кваліфікаційної комісії суддів у п'ятницю, 14 вересня. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Представництва ЄС в Україні.

"ВККСУ звернулася до ЄС та ще 14 міжнародних організацій з проханням висунути пропозиції щодо кандидатур членів громадської ради міжнародних експертів, яка братиме участь у процесі відбору суддів до Вищого антикорупційного суду. За посередництва ЄС, міжнародними організаціями було складено список досвідчених міжнародних експертів, кандидатури яких відповідають вимогам українського законодавства. У п’ятницю, 14 вересня, список кандидатів був переданий до Вищої кваліфікаційної комісії суддів", - повідомили у місії ЄС.

Як зазначається, відповідно до Закону України "Про Вищий антикорупційний суд", завдання громадської ради міжнародних експертів полягає в допомозі Вищій кваліфікаційній комісії суддів у процесі оцінювання доброчесності, професійних знань та практичних навичок кандидатів. "Останнє слово у відборі суддів належатиме українській владі. Крім того, міжнародні донори, включно з ЄС, нададуть технічну допомогу членам громадської ради міжнародних експертів для виконання ними своїх функцій", - додали у представництві.

"Ми очікуємо прозорого процесу відбору, що належним чином враховуватиме якості та досягнення кандидатів, а також забезпечення належної ролі громадської ради міжнародних експертів, передбаченої її мандатом, у цьому процесі. Зокрема, міжнародні експерти повинні мати повний доступ до документів кандидатів та чітко визначену процедуру взаємодії з Вищою кваліфікаційною комісією суддів", - підсумували у місії ЄС.

Як повідомляв УНН, на посади до Антикорупційного суду вже подали заяви щонайменше 25 кандидатів.

Українські Національні Новини

Політика